Grote Rekendag was een succes!

Wij deden mee aan de landelijke Grote Rekendag. Daarvoor werd onze school omgebouwd tot een pakhuis volgestouwd met kubussen en verhuisdozen.
Onze leerlingen gingen vervolgens op verkenning door onze school. De kinderen van groep 1 en 2 moesten hun materialen inventariseren, tellen en opruimen. Het resultaat leidde tot een grafiek met staafdiagrammen.
Bij de leerlingen van groep 3 en 4 stond het tellen en het handig stapelen centraal. Ook leerden ze hoe je materialen kunt coderen om ze gemakkelijk terug te vinden.
De kinderen van groep 5 en 6 moesten inpakken en stapelen waarbij specifiek naar het gewicht en het volume werd gekeken. De verhuisdozen waren het domein voor de leerlingen van groep 7 en 8. Zij moesten wiskundige vragen bedenken waarbij ze ook de consequenties moesten doorberekenen als de maten van de dozen zouden veranderen.
De grote rekendag is voor de basisscholen in Nederland en Vlaanderen en is georganiseerd door onderwijsuitgeverij Malmberg en de Universiteit van Utrecht. Het doel is kinderen spelenderwijs te laten rekenen.
De rekendag op onze school werd geopend door wethouder Elly Konijn.
​​​​​​​(overgenomen uit de Alkmaarse Courant van 29-3-18)